Slåss med drakar, befria prinsessor, döda varulvar.. Det är att leva!

Direktlänk till inlägg 11 september 2012

Kvinnor och ADHD - Många tankar, En bra dag

Av Louise - 11 september 2012 19:53

Idag var det föreläsning om kvinnor och ADHD på schemat. Utvecklingscentrum Dubbelt Utsatt i samarbete med ATTENTION stod för den.

Mycket intressant, mycket information.

Det pratades om olika sorters våld mot kvinnor med funktionsnedsättningar.

En kort film visades om "Bella" och att hennes pojkvän utsätter henne för ett sexuellt övergrepp samt psykiskt våld. (Slängde kommentarer, såg till att hon missade sin tandläkartid med flit, trots att det var viktigt för henne). Kommer tyvärr inte ihåg vilken diagnos hon hade.

Man vill inte tänka tanken att våld i hem finns,
men tyvärr så gör det det. Och tyvärr pratas det alldeles för lite om det. Funktionsnedsättningar eller inte. men det pratas ännu mindre om våldet mot funtionsnedsatta.

Mycket om flickor med ADHD togs upp, då de inte syns på samma sätt som pojkar.

Tidiga symtom, vad man kan tänka på runt ett barn som uppvisar tecken, allt positivt som finns runt detta togs upp. Vägar att arbeta med ADHD och till viss del annat.

Men framför allt, så var det Miriam Jaakola hade att säga om sin familj och sitt liv riktigt intressant. Hon själv har ADHD och En bipolär diagnos, hennes son ADHD och Touretts syndrom, hennes dotter UNS samt ADHD. Hon tror också att hennes man har något åt Aspbergers Syndrom hållet.

Det är synd att man var så trött idag att koncentrationen var långt ifrån bra.
Det var en lång dag. Men en bra dag.

Nu ska jag kasta in handduken.
Beck -Pojken I Glaskulan är påslagen, jag nerbäddad. Godnatt, vi hörs i morgon :)

Louise xx

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Louise - 28 augusti 2014 01:23

Det har nu gått ett tag. I början trodde jag att det bara var tillfälligt. Att någonting under dagen var orsaken. Att det kanske var längtan hem.y Men nu är jag inte så säker längre. Det kommer mer eller mindre varje kväll/natt. Ibland under ...

Av Louise - 20 maj 2014 23:29

Lite utav veckan som varit. - För lite sömn. - -1,5 kg. - Lite fusk med rutiner. - Har följt tränings planen till fullo. - Har varit ensam hemma när spindel ägg måste ha kläckts. De var ÖVERALLT i hallen, skorna, jackorna, väggarna, badrumme...

Av Louise - 12 maj 2014 21:21

Jahapp. I måndags började det på allvar. Inga mer spel. Inga fler lögner för mig själv. Jag började officiellt med C25K. Att gå från nästan ingen aktivitet alls till att kunna jogga 5 km på 16 veckor. Fast helt ärligt, tar det 20 gör det ing...

Av Louise - 27 april 2014 08:15

Cry a river, build a bridge. Get over it.

Av Louise - 14 april 2014 17:03

Har äntligen tagit mig tid och ork att leka med nya kameran på Samsung Galaxy S5. Här är några resultat.. xoxo Lou ...

Ovido - Quiz & Flashcards